Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 03:42 PM (GMT)

News - Haberler

Hikmet Altınkaynak - İlk adımın 100. yıldönümünde

İlk adımın 100.yıldönümünde -Osmanlı Devleti, Birinci Dünya Savaşı’nın yenilenleri arasındaydı. Bu yüzdenİstanbul,İngilizişgali altına girmişti. Sirkeci Garı açıklarında denizde de aramalar yapılıyor, direnişçilere göz açtır...

Barış Terkoğlu - Benim aklım artık bunları almıyor

Benim aklım artıkbunları almıyor -“Siz buraya FETÖ terör örgütününbaşını nasıl çağırırsınız? YaTürkiye’yi ya da terör örgütünüseçersiniz. Benim için müftülük bitmiştir.Türkiye Cumhuriyeti ile teröristi aynı yere

Yeniden umut yolculuÄŸu

Seçilmiş İBB Başkanı İmamoğlu, 19 Mayıs 1919’un 100. yıldönümü için Bodrum’dan yola çıkan ve bugün İstanbul’dan Samsun’a hareket edecek olan Türkiye’nin ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum’u, Kalamış Marina’da ziyaret etti. İmamoğlu’na Kadıköy ve Bodrum belediyebaşkanlarının yanı sıra sanatçılar Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Zülfü Livaneli ve Rutkay Aziz, gazeteci Nebil Özgentürk ile yazarımız Ataol Behramoğlu da eşlik etti.

İstanbul vaatleri kabul edildi, öğrenci mavi kartları 40 TL oldu, suda yüzde 46’ya varan indirim yapıldı

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından, İBB Meclisi dün ikinci kez toplandı. İmamoğlu’nun seçim vaadi olan ve kısa görev süresi içinde hayata geçirilmesi için talimat verdiği ulaşım ve su indirimleri dün İBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Öğrenci aylık mavi kart ücreti 85 liradan 40 liraya düşürüldü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Şeker Bayramı’nda ulaşım ücretsiz hale getirildi. Suda ise yüzde 46’ya varan inidirm kabul edildi. Ayrıca İBB’nin mali borçlarının 27 milyar lirayı bulduğu ortaya çıktı.

Nafia Kuş dünya üçüncüsü

Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde milli taekwondocu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda bronz madalya kazandı. Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafından düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda en önemli organizasyon olan şampiyonaya 150 ülkeden 975 sporcu katılıyor.

Akkuyu'nun temelindeçatlak var

SamsunÇevre Platformu’nun (SAMÇEP) bileşeni olduğu Ekoloji Birliği, Türkiye genelinde 60 bileşeni ile Akkuyu Nükleer Santral inşaat temelinin iki kez çatlaması ve bu olayın 10 aydır halktan gizlemesi üzerine “Uyan Türkiye” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Armağan Melisa Kesmez’in oldu

Her yıl bir öykücüye verilen 65. Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, yazar ‘Nohut Oda’ adlı kitabıyla aldı.

72. Cannes Film Festivali‘nden notlar

Bolışıklı bir alacakaranlık ya da gölgeli bir aydınlık düşünün. Güneşin donuklaştığı, ayın güneşle yarıştığı, pusulasını yitirmiş bir dünyayı gözünüzde canlandırmak, bugün hiç de zor olmasa gerek...

100 yıllık çınar

2016 yılında yaşamını yitiren senarist, şair ve yazar Vedat Türkali’nin doğum günü kutlandı

Genel Kurul'da gündeme oturan 'Siz çaldınız' konuşması

HDP’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, TBMM Genel Kurulu’nda, AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul seçimine ilişkin "çaldılar" söylemine yanıt verdi. Tiryaki, ''İçişleri Bakanlığı'ndan sandık kurulu başkanlarının ve üyelerinin verilerini aldınız; işte, çalma budur'' dedi.

THY yıldız kaybetti

Havayoluşirketlerini yıldız sayısına göre kategorilere ayıran ve her yıl farklı alanlarda ödüller dağıtan Skytrax, 4 yıldızlı Türk Hava Yolları’nı bu yıl 3 yıldıza layık gördü.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter