Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 05:34 PM (GMT)

News - Haberler

THY yıldız kaybetti

Havayoluşirketlerini yıldız sayısına göre kategorilere ayıran ve her yıl farklı alanlarda ödüller dağıtan Skytrax, 4 yıldızlı Türk Hava Yolları’nı bu yıl 3 yıldıza layık gördü.

İBB Meclisi’nde FETÖ soruları gerginlik yarattı: Allah belasını versin!

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İBB Meclisi 1.Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ ile İBB Meclisi AKP Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya haklarındaki FETÖ iddialarını sordu. Tevfik Göksu, soru üzerine “FETÖ illeti ile bağım olmadı, olanların Allah belasını versin”dedi.

Kırmızılı Kadın'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonuçlandı

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde "kırmızılı kadın" olarak tanınan Ceyda Sungur’un Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı başvuru sonuçlandı. AYM, Anayasa ile güvence altına alınan "kötü muamele yasağının ihlal edilmediğine" oy çokluğuyla hükmetti. Ceyda Sungur başvurusunda, polisin orantısız güç kullanması ve polis memuru hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi nedeniyle kötü muamele yasağının ihlal edildiğini belirtmişti.

Ünlülerin uyuşturucu davasında karar

İstinaf Mahkemesi, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Ayşe Selin Borankay'ın aralarında bulunduğu 12 sanığın "Uyuşturucu ticareti" suçundan aldığı 4 yıl 2 aylık, Cenk Eren'in de 6 yıl 3 aylık cezasını, "Uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 aya düşürdü. Mahkeme, bu cezaları da 5yıl süre ile erteledi. 5 sanık ise "Uyuşturucu madde ticareti" yapmak suçundan değişik oranlarda hapis cezası ile cezalandırıldılar.

Ara tatilin ilk kazanını belli oldu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2019-2020 eğitim takvimini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Sömestir tatiline ek olarak birer haftalık iki ara tatilin özellikle iç turizmde büyük bir hareketliliğe neden olacağını öngörüyoruz." dedi.

Tarihi yalıya çarpan geminin sahibine rekor sorumluluk

Malta bayraklı Vitaspirit gemisinin Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptığı olaya ilişkin mahkeme, gemi sahibinin sorumluluğunun 206 milyon 103 bin 865 lira ile sınırlandırılmasına karar verdi.

Kanser hastası Prof. Haluk Savaş'ın pasaport başvurusu reddedilmesine ilişkin Valilik'ten açıklama

KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Haluk Savaş’ın kanser tedavisi için yurt dışına gitme talebi pasaportunun iptal edilmesi gerekçesiyle reddedildi. Konunun sosyal medyada gündem olmasının ardından Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Belgeler İçişleri Bakanlığına gönderildi, yanıt bekleniyor'' denildi.

Seçmen sorgulama ekranı faaliyete geçti

YSK, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminde, İstanbul seçmeninin nerede oy kullanacağına ilişkin sorgu ekranını faaliyete geçirdi




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter