Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 03:34 PM (GMT)

News - Haberler

Kurtoğlu kumpasında hâkime dava

FETÖ kumpasıyla mahkûm edilerek terfisi engellenen Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nu, albay olduğu dönemde yargılayan eski hâkim Zuhal İşgören hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, meslekten çıkarılan şüpheli İşgören hakkında, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Prof. Dr. Kozanoğlu:Umut yok batıyoruz

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu: Türkiye’nin daha demokratik, daha özgürlükçü, bilime, aydınlanmaya ve kurumsallaşmaya önem veren bir anlayışla yönetilmesi gerekiyor. Böyle bir dönüşüm olmadan krizden çıkış olmayacak.

İnternet gelirse kıyım olacak

Kocaeliİzmit’te faaliyet gösteren ve geçen hafta ekonomik kriz nedeniyle üretimini durdurarak 550 çalışanının işine son vereceğini açıklayan Yıldız Sunta MDF, fabrikanın interneti kesildiği için işçilerin sigorta çıkışlarını yapamadı.

Türkiye’yi bekleyen tehlikeler

Doğu Akdeniz’deki mevcut durum Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki rekabet gücünü azaltabilir. Yunanistan’ın Mısır’la ortak münhasır ekonomik bölge ilanı, Türkiye’nin sahil şeridine sıkıştırılması demek. Proje nedeniyle İsrail- Güney Kıbrıs yakınlaşması Türkiye’ningüney sahillerinde savunmaya dönük daha fazla harcama yapması anlamına geliyor.

Konya'da kazanançıkmadı

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Atiker Konyaspor, sahasında karşılaştığı maçta Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı.

Arnavutköy’deki vahşetin ardından kardeşler arasındaki miras kavgası çıktı

Arnavutköy Yassı Ören'de önceki gün alev alev yanan bir otomobilin içerisinde görgü tanıklarını iddiasına göre kadın vardı. Olayın üzerine başlatılan soruşturmada jandarma ekipleri, cesedin erkek ve Behzat T. olduğunu, şahsın kardeşi İsmail T. tarafından öldürüldükten sonra yakıldığını belirledi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter