Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 01:21 PM (GMT)

News - Haberler

Mustafa Balbay - Herşeyin çok güzel olması için...

Herşeyin çokgüzel olması için... -Bizde duyguların ortasını bulmak zordur.“Ya bendensin ya teröristsin”siyasette gelinen noktanın zirvesi. Bundan ötesi olabilir mi? Olur... Açmayalım...Bu gidişin ülke hayrına olmadığını düşünenler yıllardır her seçim...

Orhan Bursalı - Büyükşehir belediye meclisi üye dağılımındaki müthiş demokrasi (!)

Büyükşehir belediyemeclisiüye dağılımındakimüthiş demokrasi (!) -İktidar bağırıyor, belediye seçimlerini aslında biz kazandık, çoğu belediye meclislerinde çoğunluk bizde, halk aslında bizi seçti. Evet mesela Ankara’da, İstanbul’da ve pek çok büyükşehirde durum bu. Buna dayanarak da belediye yasas...

Zülal Kalkandelen - İlk Meclis’ten bugüne gerici karşıdevrim

İlk Meclis’tenbugüne gericikarşıdevrim -Buülkede dürüst bir seçim yapılabileceğine uzun zamandır inanmıyorum. Ama yine de oy vermek için her defasında sandığa gidiyorum; hatta gönüllü sandık görevlisi de oluyorum. Çünkü demokrasi mücadelesinin sadece eleştirmekle ve bire...

Emre Kongar - Demokratik Cumhuriyet: 14 Mayıs ve 23 Haziran

Demokratik Cumhuriyet:14 Mayıs ve 23 Haziran -Tam bu yazının başınaoturduğum sırada telefonumçaldı, İsmetPaşa’nın ve Ecevit’in yakınçalışma arkadaşı 92 yaşındakiOrhan Birgit aradı....

Rusya’dan Suriye açıklaması

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trRusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, “İdlib mutabakatının savaşın sonlandırılma çabalarına rağmen yasadışı silahlı örgütler tarafından Suriye’nin Lazkiye, Cubb Ez Zarur (2 kez), Rueyset İskender ve El Hammam kasabalarındaki yerleşim alanlarına bombalı saldırılar gerçekleştirildi” denildi.

Samsun’un oksijen deposu, taşocakları yüzünden oksijensiz kaldı

2000’li yılların başlarına kadar ormanlık alanları ile Samsun’un oksijen deposu olarak bilinen Kocadağ, taşocaklarının yarattığı ekolojik yıkımla yaşanmaz hale geldi. Kocadağ’da 6 ruhsat sahibi taşocağı işletmesinin tahrip ettiği alanın büyüklüğü 3 bin 500 dönüme ulaştı.

Tuvalden kaleme ilham

Özel Neslin Değişen Sesi Ortaokulu (NDS) tarafından İstanbul’daki ortaokullar arasında düzenlenen “Tuvalden Kaleme Şiir ve Öykü Yarışması”nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Notre Dame de Sion Lisesi’nde törenle verildi.

Afganistan’da kadın hakları savunucusu gazeteci sokak ortasında öldürüldü

Afganistan’ın tanınmış televizyon habercilerinden, kadın hakları savunucusu Mena Mangal başkent Kabil’de sokak ortasında vurulup öldürüldü. Mangal’ın yakınları, gazetecinin Afganistan parlamentosunun alt kanadındaki kültür danışmanlığı görevi için ofise gitmek üzere araç beklerken motosikletli iki sladırganın ateş açması sonucu vurulup öldüğünü duyurdu.

Patrice Bäumel İstanbul’a geliyor

Elektronik müzik dünyasının sevilen isimlerini müzikseverlerle buluşturan Big Burn Night serisi, sezonun son etkinliğinde Patrice Baumel’i ağırlayacak.

Leyla Gencer anıldı

La Diva Turca Leyla Gencer,İstanbul Devlet Opera Bale(İDOB) solist sanatçıları ve orkestrasının şef Zdravko Lazarov yönetiminde verdiği Kadıköy Süreyya Operası’nda 10 Mayıs akşamı gerçekleşen Gala Konser ile anıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konser 14 Mayıs Salı günü Zorlu PSM Sahnesi’nde bu kez de Avrupa yakasındaki sanatseverler için tekrarlanacak.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter