Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Friday, 09.20.2024, 02:47 AM (GMT)

News - Haberler

Cargill’den Balıkesir Üniversitesi’ne Bitkisel Yağ Laboratuvarı

Gıda sektörünün önde gelen kuruluşlarından Cargill, Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde ‘Bitkisel Yağ Laboratuvarı’ kurdu. Yüksek standartlara sahip, gelişmiş ölçüm ekipmanları ile donatılmış laboratuvarda öğrenciler uygulamalı eğitim fırsatı bulurken, bilimsel araştırmalara da katkı sağlanacak.

Brahms’ın “Bir Alman Requem’i” seslendirildi

Borusanİstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), daimi şefleri Sascha Goetzel yönetiminde 25 Nisan Perşembe akşamı Lütfi Kırdar’da, Bruckner “Te Deum” ve Brahms’ın annesinin ölümünün ardından yazdığı “Bir Alman Requiem’i” eserlerini koro şefi Alois Glassner yönetimindeki ünlü Salzburg Bach Korosu ile birlikte seslendirdi.

AYM’den keyfi kelepçeye tazminat kararı

Anayasa Mahkemesi, Konya’da kendisini durduran polislere kimlik sorunca keyfi bir şekilde kelepçelenerek gözaltına alınan öğretmen Mehmet Uçar’a yönelik devletin “insan haysiyetiyle bağdaşmayan muamele yasağını” ihlal ettiğine karar verdi. Kararın gerekçesinde, “kelepçelemenin başvurucunun küçük düşürülmesi ve başvurucuya bir nevi ders verilmesi amacıyla ve kasıtlı olarak vücut bütünlüğüne zarar verecek şekilde gerçekleştirildiği izlenimi oluşturduğu” vurgulandı. Uçar’a bu nedenle 20 bin TL manevi tazminat ödenmesini kararlaştıran mahkeme, polisler hakkındayeniden soruşturma açılmasına hükmetti.

Belediye başkanlarının milletvekilliği düştü

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in görev başladığı 12 Nisan, Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın 10 Nisan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın 16 Nisan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 29 Nisan itibarıyla milletvekillikleridüştü.

Dilber Ay son yolculuğuna uğurlandı

Cumhuriyet.com.trCumhuriyet.com.trGeçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ses ve sinema sanatçısı Dilber Ay, memleketi Düzce'de toprağa verildi.

Cumhurİttifakı sallantıda mı? AKP'li ve MHP'li yetkililerden çarpıcı sözler

Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş için AKP ve MHP’nin bir araya gelmesiyle oluşturulan Cumhur İttifakı'nın geleceği konusunda AKP'li ve MHP'li yetkililer Reuters'a konuştu. Yetkililere göre, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerine itiraza dair vereceği karar ittifak belirleyici olacak.

Besra Erol tutuklandı

20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD’in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Evrim Deniz Erol’un annesi Besra Erol oğlunun cenaze töreninde yaptığı konuşma nedeniyle tutuklandı.

Aytemiz Alanyaspor'dan alkışlanacak hareket

Aytemiz Alanyaspor, VIP minibüsün su tahliye kanalına düştüğü kazada yaşamını yitiren Çek futbolcu Josef Sural'ın 90 numaralı formasının yönetim kurulu kararıyla emekliye ayrıldığını açıkladı.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter