Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Monday, 07.01.2024, 01:47 PM (GMT)

Search by date: 3/11/2020

Libya’da 5 işçi alıkonuluyor iddiası

Libya’nın Sabratha şehrinde, bir ay önce bir minibüsü durduran General Halife Hafter’e bağlı güçlerin 5 Türk işçiyi alıkoyduğu iddia edildi. Bir aydır kendilerinden haber alınamayan işçilerden Trabzonlu Ahmet Çeliktaş’ın kardeşi, “Ağabeyinin ölümüdür, diri midir belli değil” dedi.

TakviyeÅŸart!

F.Bahçe peş peşe kaybettiği puanlarla sıralamada yedinciliğe kadar düştü.

Washington’dan NATO hamlesi

İdlib’de gerilimin yükseldiği dönemde Türkiye’ye gelen ve “Türkiye’yi destekliyoruz” açıklamaları yapan ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, krizin NATO’ya yansımaları ve Ankara’ya verilebilecek destek konusunu görüşmek üzere Brüksel’e gitti. Jeffrey’e ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’ın da eşlik etmesi dikkat çekti.

Baskılara direnen sosyalist solun yeni arayışları

Hıfzı Topuz, evindeki bir sohbetimizde uzun uzun Nâzım Hikmet’i, onunla Paris’te yaptığı arkadaşlığı anlatırken şöyle demişti: “Atatürk 10 yıl daha yaşasaydı, Nâzım Hikmet’ler hapiste değil, Atatürk’ün sofrasında olurdu.”

‘Nasıl anlatayım Hasret’im seni’

Başlığı Garip Şahin’in bir eserinden ödünç aldık. Yazının içeriğini ancak bir ozanın dizeleri tam anlatabilirdi. İlk albümünü yaptığında tanıştığımız Hasret Gültekin’in yaşamını konu alan “HASRET-Hasret Gültekin Türkü Müzikal”i önceki gece Caddebostan Gösteri Merkezi’nde sahnelendi.

Kadınlara dışarıda, erkeklere evde iş yok

Her yıl tekrarlanan Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Algısı araştırması, kadının çalışmasının maddi karşılığı olmadığını ortaya koyuyor. Kadın erkek eşitliğinin olmadığını erkekler de kabul ediyor.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter