Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Wednesday, 06.26.2024, 07:33 AM (GMT)

Ölüme can yeleksiz gittiler

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında teknenin batmasıyla 8’i çocuk 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciada cesetler üzerinde yapılan incelemede 6 kişinin can yeleksiz olduğu belirlendi.

Silah revaçta çözüm uzakta

Bugün içinde Libya’nın da bulunduğu Akdeniz bölgesi küresel dengesizliğin merkezi durumunda. Libya krizi bu dengesizliğin en önemli unsuru haline gelmiş bulunuyor. Türkiye’nin askeri olarak da dahil olacağı Libya birbirinden farklı onlarca grubu içinde barındıran, aşiret yapısının çözülmediği, ABD ile Batı ülkelerinin, Rusya ile Ortadoğu’da birlikte çalıştığı müttefiklerinin ayrı ayrı saflarda olduğu son derece karmaşık bir ülke.

Atatürk Libya’ya neden gitti?

Cumhuriyet GazetesiCumhuriyet GazetesiMeclis Libya’ya asker gönderme kararı aldı. Muhalefet, “Libya’daki iç savaşa bulaşmayalım, diplomatik yolların denenmesi daha doğrudur” diyor. Buna karşın Erdoğan, “Atatürk de Libya’ya gitmişti” yanıtını veriyor. Libya’ya asker gönderme kararına Atatürk üzerinden haklılıkve “meşruiyet” kazandırılmak isteniyor. Tarihsel olaylar geliştiği günün koşulları içinde değerlendirilmelidir.

Kuryelerin trajedisi:Ölümüne hız

Elektronik ticaretin (e-ticaret) yaygınlaşması, alışveriş çılgınlığı, dakikalar içinde eve, işyerine sıcak yemek, pizza, döner yetiştirme telaşı motosikletli kuryelerin ölümüne hız yapmalarına neden oluyor. Zaten asgari ücretle çalışan kuryeler, maaşından kesinti yapılacak endişesiyle siparişleri verilen zamanda adresine ulaştırmak için çoğu zaman trafik kurallarını da hiçe sayıyor ve kelle koltukta hizmet veriyor.

Evlenemeyen bir evlenen bin piÅŸman!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı, büyüğümüz, yöneticimiz ve manevi liderimiz olarak kimin ne yiyip içeceğinden kimin kaç çocuk sahibi olacağına kadar karar vericidir.

‘Yalnızlığın Mis Kokmalı’

Bedri Rahmi Eyüboğlu ile Eren Eyüboğlu’nun “Yalnızlığın Mis Kokmalı” sergisi 10 Ocak’ta Abdi İpekçi No: 45 Nişantaşı’nda açıldı.

Arp Festivali’yle anılıyor

Dünyaca ünlü bir arp sanatçısı Ceren Necipoğlu. Brezilya’nın başkenti Rio de Janerio’da verdiği konserden dönerken, 1 Haziran 2009’da Air France Havayolları’na ait uçağın Atlas Okyanusu’na düşmesiyle yaşamını yitirdi.

BuÄŸdayda tablo vahim

Bir zamanlar“tahıl ambarı” olarak nitelenen ekim alanlarına sahip olan Türkiye, buğdayda hızla ithalatçı ülke konumuna doğru sürükleniyor. 2019’un ilk 11 ayında ithalat bir önceki yıla göre yüzde 53 arttı. Rusya’dan gelen buğday yüklü 13 gemi Tekirdağ’da limanlara girmek için sıra bekliyor. AKP’nin “un ihraç etmek için buğday ithal ediyoruz” söylemi de doğru çıkmadı.

Tarım alanları betonlaştı

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) - Sabancı Üniversitesi - Stiftung Mercator Girişimi’nin “İklim Değişikliği Bağlamında Türkiye’de Tarımın Dönüşümünün Politik Ekolojisi” çalışmasına göre, tarımın gayri safi milli hasıladaki (GSMH) payı hızla azaldı.

Greve 1 adım kaldı

Türk Metal, 19 Ocak’ta otomotiv fabrikalarının yoğun olduğu Bursa’da miting yapma kararı aldı. Mitinge Türk-İş de tam destek verecek.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter