Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Saturday, 06.29.2024, 05:16 AM (GMT)

Search by date: 11/15/2019

ABD yaptırımları frenlendi. Dış basın, Erdoğan-Trump ‘sevgisini’ yazdı

Türkiye’nin S-400 alımı sonrası gündeme gelenyaptırımlara ilişkin Washington’dan “bekleme” sinyalleri gelirken dış basın, Erdoğan ve Trump’ın arasındaki “ilginç sevgiye” işaret etti. The Economist dergisi, “İki popülist lider de aile ve iş hayatlarını siyasetle karıştırmış durumda. İkisi de kendi oğulları yerine, kızlarının eşlerini terfi ettirdi” yorumunu yaptı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu: "Yurttaşlar işsizlikten yakınıyor"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, il kongreleri öncesinde Cumhuriyet’e konuştu Millet İttifakı’nın süreceği mesajını veren Kavuncu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun seçim vaatlerini de takip ettiklerini anlattı. Kavuncu, çalışmalar sırasında en çok işsizlik sorunuylakarşılaştıklarını söyledi.

İBB Başkanı İmamoğlu, Londra’da 22 farklı finans kuruluşu temsilcisiyle buluştu

Londra’daki temaslarının son gününde 22 farklı finans kuruluşunun temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un konsolide bütçesinin yaklaşık 10 milyar Avro olduğunu anımsatarak “İstanbul, yatırım yapmak için fırsatları besleyen, potansiyeli yüksek ve hem ekonomik olarak verdiğinizin karşılığını alacağınız hem de dünya ölçeğinde değişimin başlayacağı en öncü kentlerden bir tanesidir” dedi.

Cami iskelesi altında kalmıştı, acı haber geldi

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin 2. büyük cami inşaatında önceki gün beton iskele kalıp çöktü. Olayda 2 işçi yaralı kurtulurken inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’ın ise göçük altında kaldı. Dün akşam saatlerinde iskelenin altından kurtarılan Küçükcan, hastanede yaşamını yitirdi

Moris Gabbay’ın, Cumhuriyet tarihi ile çakışan, Türkiyeli Yahudilerin özelinden, soluksuz çalıştığı İşçi Partisi yıllarına, BM çalışmalarına, Nâzım Hikmet Vakfı’na dair..

97 yaşın birikimi ile anılarına değinirken “Hayatımın en mutlu yıllarıydı” dediği, TİP’in çatısı altında, merkez yönetiminde, aslında gündüz ile gecenin birbirine karıştığı, işçi sınıfının, yoksulların sorunları yumağında, yasaklar, zorluklar, baskılar altında..yaşadıklarının ağırlığı var.. Gabbay’ın çok görmüş, çok yaşamış, çok okumuş, çok araştırmış, çok adaletli insancıl bir terazinin tartısından geçirilmiş, her sözcüğü, her satırı okumak gerek. Çekildiğimiz kara delik girdaplarında, insancıl, haktan yana çıkış arayışlarında, yol gösterici olabilirler..

TUSAŞ’ta torpil iddiası! Kotil, ailesini yerleştirmiş

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’DE (TUSAŞ) genel müdürlüğüne atandıktan sonra kurumda tasfiyeler gerçekleştiren Temel Kotil’in önemli görevlere akrabalarını getirdiği iddia edildi. Kotil’in TUSAŞ’ta çalışan akrabalarının listesini sosyal medya hesabından yayımlayanİBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, “TAİ’yi (TUSAŞ) Temel Kotil ailesi zapt etmiş” ifadelerini kullandı.

İş Sanat sezonu BİFO ile açtı

İş Sanat 20. konser sezonunu Avusturyalı şef Thomas Rösner yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ile açtı. İlginin çok yüksek olduğu konserin solisti, İş Bankası ve Meriç Soylu ailesinin işbirliğiyle gerçekleşen, parlayan yıldızları konserlerinin 2018-2019 sezonu birincisi genç keman sanatçısı Demirhan Gökbudak idi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter