İlk yollara çıkışı 1997 yılına uzanan ve bugüne kadar 3.9 milyon adet satan Subaru Forester yenilendi. 5. nesil yeni Subaru Forester artık yoluna hibrit motorla devam ediyor. Subaru da artık dizel motorlu otomobil üretmeyecek. Avrupa ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıkan yeniotomobil 2.0 litre atmosferik benzinli motora da sahip. Forester’da görev yapan e-Boxer motor dünyaca ünlü dört çeker sistemi Symmetrical AWD ile eşleşirken, bagaj zemini üzerine yerleştiren minik bir bataryanın beslediği elektrik motoru sayesinde yakıt tüketimini düşürüyor.
“Kendimi Atatürkçü ve Kemalist olarak tarif etmekten hep kıvanç duydum” diyen Kemalist ilahiyatçı Cemil Kılıç, Cumhuriyet'e konuştu. “Bugün birilerinin bu ülkeye hâkim kılmaya çalıştığı din anlayışı Emevi doktrini üzerinedir. Bu anlayış, insanları dünyevi realiteden koparır, tamamen uhrevi anlatılara göre hayatı dizayn etmeye çalışır, küçük bir azınlık da dünyanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanır” diyen Kılıç’a göre 12 yaşından önce hiçbir çocuğa din eğitimi verilemez.
Şeri hukukun referans alınarak Resmi Gazete’de yayımlanmasına dikkat çeken Eminağaoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı adım adım şeriatın altyapısını hazırlamaya devam ediyor” dedi. TBB Yardımcısı Özbek, “Süreci kaygı ile izlemekteyiz” diye konuştu.
CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminde bulunulan Çubuk’taki olaylara ilişkin rapor hazırladı ve İçişleri Bakanlığı aleyhinde savcılığa suç duyurusunda bulundu. Raporla, “suçluyu kayırma ve yargıyı etkilemeye teşebbüs etme” suçlarının işlendiği belirtildi, “Genel Başkanımıza yönelik gerçekleştirilen menfur linç girişimi hiçbir biçimde ‘protesto’ tanımlaması ile geçiştirilip küçümsenemez” denildi.
Eski CHP milletvekili Aygün’ün iddialarını her iki taraftan da dinlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın yasaları uyguladığını söyledi. Kanal İstanbul müteahhitlerini uyaran Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası için “Erdoğan ailesi savunma sanayiini yönetmek istiyor” dedi.
2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport, ehliyet harcı, trafik cezaları, yurt dışından getirilen cep telefonları için yeni zamlar geldi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Toplantıda Serdar Aziz'in Vida'ya yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın VAR'a gitmemesi ve penaltı vermemesi konusu üzerinde durulduğu öğrenildi. Yine Nkoudu’nun forma çekilmesi konusu da gündemdeydi.