Turkish News Agency - TNA - THA

Turkish News - Türk Haber Ajansı - Haberler

Sunday, 07.07.2024, 10:27 AM (GMT)

Gediz’den sofraya: Kirliliğin bedeli

Gediz, Türkiye'nin en kirli ikinci nehri. Gediz Ovası'ndaki çiftçiler, tarımsal sulamada nehrin suyundan faydalanıyorlar. Böylece tarımın, endüstrinin, madenlerin, kentlerin atıkları besin zincirine giriyor. Bu ovada yetişen ürünler, tüm Türkiye'de ve dünyada tüketiliyor. 401 kilometrelik Gediz Nehri'nin, kaynağından Ege Denizi'ne dökülene kadarki yolculuğunu anlattık.

WhatsApp'tan İsrailli casus yazılım şirketi NSO'ya dava

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp, 20 ülkede aralarında gazeteciler, insan hakları aktivistleri, siyasi muhalifler ve diplomatların bulunduğu 1.400 kişinin telefonlarını hedef alan siber saldırılar nedeniyle, İsrailli casus yazılım şirketi NSO Group'a dava açtı.

İtalya, 11 gündür denizde beklettiği 104 göçmene liman açtı

Akdeniz'de kurtardığı 104 göçmenle 11 gündür güvenli bir liman açılmasını bekleyen yardım gemisi Ocean Viking'e İtalya'dan sonunda bugün olumlu yanıt geldi. Sınır Tanımayan Doktorlar ve SOS Mediterranee kuruluşlarının yardım gemisi Ocean Viking, Libya'dan Avrupa'ya doğru denize açılan 104 göçmeni 18 Ekim'de kurtarmıştı. Roma'dan Övgü Pınar'ın haberi.

Lübnan Başbakanı Hariri protestolar sonrası istifa etti

Televizyondan halka hitap eden Hariri, ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkması için "şok" gerektiğini söyledi. Lübnan'daki gösteriler, hükümetin WhatsApp üzerinden yapılan telefon görüşmelerinin vergilendirmeye çalışması üzerine başlamıştı. Koalisyon hükümetinde önemli ağırlığı olan Hizbullah, son dönemde protestoculara karşı tavrını sertleştirmişti.

12 yaşındaki Ganalı çocuk üniversitede okuyacak, 40 yaşında cumhurbaşkanı olmak istiyor

Veiemens Bamfo, bu yıl okula kabul edilen en genç öğrenci oldu. Kamu idaresi bölümünde okuyacak olan Bamfo, "40 yaşında cumhurbaşkanı olup Gana bayrağını yükseklere taşımak ve Gana'yı Çin, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve diğer devletler gibi gerçek bir bağımsız ülke haline getirmek istiyorum" dedi.

İngiltere'de İşçi Partisi Aralık ayında erken seçim yapılmasını destekleyeceğini açıkladı

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, İngiltere'nin anlaşma olmadan AB'den ayrılması ihtimalinin ortadan kalktığını söyledi. Ana muhelefet partisi erken seçimde 16 ve 17 yaşındakiler ile AB vatandaşlarının da oy kullanabilmeleri için teklif verecek. BBC'ye konuşan Başbakanlık kaynakları, tüm muhalefet partilerinin desteğini almak için 11 Aralık'ta seçim yapılmasını kabul edeceklerini söyledi.

Avustralya'da İsrailli Arap öğrenciyi tecavüz edip öldüren ve cesedini yakan saldırgan 36 yıl hapse mahkum edildi

21 yaşındaki Aya Maasarwe'yi tecavüz sonrası öldürmekten suçlu bulunan 21 yaşındaki Codey Hermann, 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç "barbarca bir saldırı" dediği cinayetle ilgili kararını açıklarken, "Kadınlar saldırı korkusu olmadan sokaklarda tek başlarına yürüyebilmeli" dedi.

Netflix'le anlaşan Game of Thrones'un yaratıcıları, yeni Star Wars üçlemesinden çekildi

Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss, üzerinde çalıştıkları yeni Star Wars (Yıldız Savaşları) üçlemesinden çekildiklerini açıkladı. Benioff ve Weiss, Netflix ile yaptıkları anlaşmayı gerekçe göstererek yeni üçleme üzerinde çalışmaya vakitleri kalmadığını söyledi.




Gallery

İnternet Nasıl Çalışır

Newsletter